Specialty Coffee Association

IRAN
 

داستان آشنایی من با قهوه My Coffee Story


داستان آشنایی من با قهوه My Coffee Story


شاید یکی ازسخت ترین کارها ، کوتاه تعریف کردن یک داستان طولانی باشد.

من می خواهم  با هفت عکس و توضیحات کوتاهی برای هر کدام از عکس ها،  از دو دهه  آشناییم با قهوه برای شما تعریف کنم .


عکس ۱:  مونترال کانادا خیابان سن  لوران پلاک ۵۴۳ در یکی از شعبات بیسترو مون پلزیق .
۲۰ سال پیش قبل از اینکه  به عنوان کارآفرین وارد  صنعت غذا و نوشیدنی شوم ،  قهوه خور قهاری نبودم و حساسیتی بر روی کیفیت قهوه نداشتم ،  هرجایی و هر نوع قهوه ای را می نوشیدنم و شیر و شکر، پایه ثابت قهوه من بودند.

 در آن دوره قهوه های تیره برشته شده رواج بیشتری داشتند.شروع وسواس قهوه برای من همراه شد با نیازهای کسب و کارم و درخواست مشتریان حرفه ای.
در اولین و ساده ترین قدم سراغ برندهای مشهور رفتم. ایلی، سگافردو، لاواتزا و....
نهایتاً ایلی را انتخاب کردم . در آن دوره  کیفیت، نوع بسته بندی و تکنولوژی جدید تزریق نیتروژن در بسته بندی ایلی ، موضوع مهمی برای مشتریان  بود.
قهوه ایلی با  کروسان های  pain dore و کیک های Bindi  که از ایتالیا وارد می کردم هماهنگی فوق العاده ای داشت.
یک  شرکت کانادایی بنام قهوه بروسارد تمایل به همکاری با ما داشت و می خواستند قهوه  تولیدی شان را جایگزین قهوه های ایلی کنند .  این جنگ در تمام کانادا بین  تولید کننده های قهوه و وارد کننده های  برند های ایتالیایی وجود داشت.




عکس ۲:  در نهایت قهوه بروسارد  با قول  کیفیت بالا ، قیمت مناسب تر از ایلی و بسته بندی  بنام بیسترو مون پلزیق  private  labeling ،  ما رو در مسیر جدیدی در صنعت قهوه قرار داد . در این مرحله ما از یک مصرف کننده صرف، به یک صاحب برند قهوه  هر چند کوچک تبدیل شده بودیم .  البته صاحب  برندی بودم که  اطلاعات  مهمی از محصولی  که ارائه می‌کرد نداشت.




عکس۳:  " راهی است راه عشق که هیچش کناره نیست ".  وارد گرداب قهوه شده بودم و  دوست داشتم که خودم قهوه را فرآوری کنم. تصمیم گرفتم به صورت  مشارکتی در زمینه تولید قهوه اقدام کنم ، سرمایه از من بود و کار هم از متخصصی که در عکس می بینید .
به مرحله رسیدیم که  قهوه برند خودمان رو تولید کردیم  ،ولی همچنان  دستی در برشته کاری که مهمترین قسمت این کار هست نداشتم،  همچنان فروشنده  قهوه ای بودم که  آنرا  به درستی  نمی‌شناختم.




عکس ۴:  به پیشنهاد یکی از دوستانم با آقای جو باربارا در تورنتو ملاقاتی داشتم . قرار شد که فوت و فن برشته کاری قهوه را از ایشان یاد بگیرم . اولین و آخرین ملاقات ما بدین صورت گذشت.
جو بدون هیچ‌گونه برنامه ریزی و رعایت نکات تکنیکی در برشته کاری قهوه و صرفاً بر اساس تجربه ، دو سری قهوه را در دستگاه زیبای پترن چینی اش برشته کرد و از من خواست با باد زدن ، قهوه ها را خنک کرده  و پوسته ها را از آن جدا کنم . پس از این کار او به من گفت که تو یاد گرفته ای و می توانی این کار را انجام دهی.
در همان جلسه اول متوجه شدم که او نمی‌تواند و یا نمی خواهد چیزی به من بیاموزد.
این روزها  در دوره های آموزشی برشته کاری در خانه قهوه تخصصی به یاد جو باربارا می افتم و این خاطره را برای هنرجویان تعریف می کنم.




عکس ۵:  تصمیم گرفتم مسیر بهتری برای یادگیری برشته کاری قهوه  پیدا کنم. با تحقیق و بررسی، مدارس مختلف امریکا را جستجو و نظرات هنرجویان سابق این مراکز را  مطالعه کردم .
نهایتاً کالج قهوه ورمانت  و استاد مانه آلوز را انتخاب کردم . دوره آموزشی شش هفته طول کشید  و قهوه های  بسیاری برشته و آنالیز شد، همچنین مطالب  تئوری بسیاری  بحث و بررسی گردید.
گاهی اوقات  وقتی به هنرجویان  خانه قهوه تخصصی ایران  نگاه می کنم  و متوجه می شوم که قسمت هایی  از مطالب دوره را  خوب یاد نگرفته اند، به یاد روزهای خودم در کالج قهوه ورمانت  می افتم و به آنها کاملاً حق میدهم  ،چون  من هم همین مشکلات را داشتم.
بالاخره دوره آموزشی یکماه و نیمه  به پایان رسید و من هم تبدیل  شدم به یک  تئوریسین قهوه  بدون تجربه کاری.




عکس۶ : اطلاعات و دانش بیشتری پیدا کرده بودم و همزمان  ترس و واهمه بیشتری هم در من  بوجود آمده بود.
از دوستان کانادایی و اروپایی خودم که تخصص قهوه داشتند مشاوره گرفتم . موضوعی که می خواهم برای شما بگویم این است که  مطمئن باشید زیر این آسمان آبی هیچ کسی به شما فوت های کوزه گری اش را نخواهد گفت و شما باید خودتان  فوت های کوزه  گری  تان را بسازید.

ولی هرکس می‌تواند به نحوی  الهام بخش  و قوت قلب در راه شما باشد، پسر بچه ای عاشق قهوه در فرودگاه جاکارتا و یا بزرگانی چون جان نیت و مارکوس بلازر.  




عکس۷:   امروز در خانه قهوه تخصصیScairan  خدمت علاقه مندان به هنر و صنعت قهوه هستم. امیدوارم بتوانم  تجربیات هر چند اندکم  را  به نحوه صحیحی به هم وطنانم  ارائه نمایم .


این مطلب را تقدیم می کنم به پسرانم ، پندار و پارسا ، به این منظور  که  در مورد این قسمت از زندگی پدرشان بیشتر بدانند.
به تاریخ پنجشنبه هفتم اسفند ماه  ۱۳۹۹ مصادف با روز پدر

رضا حواله دار

 


اخبار

اگر میخواهید قهوه ای کاملا متفاوت و خاص را تجربه کنید قطعا Wine Processed Coffee ;یعنی قهوه فرآوری شرابی ارزشش را دارد.قهوه ای که به شما تجربه ی عطر...


نوروز 1402، این عید باستانی و خوش یمن بر شما و خانواده محترمتان مبارک باد .برایتان دراین سال نو تندرستی ، نیک ورزی ، کامروایی و شادمانی را آرزومندم ...


شرح محصول :PCC یک پودر رسوب بر و جرم گیر دستگاه های قهوه ساز و اسپرسو ساز می باشد و با جرم گیری سریع و اصولی ، باعث افزایش طول عمر ماشین قهوه ساز شد...


هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


مقالات

مطابق گزارشات سازمان بین المللی قهوه ، ژاپن پس از ایالات متحده آمریکا رتبه سومین کشور بزرگ مصرف کننده قهوه در جهان را به خود اختصاص داده است. واردات...


1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...