Specialty Coffee Association

IRAN
 

چه عواملی تولید قهوه در اوکیناوا را منحصر به فرد کرده اند؟


چه عواملی  تولید قهوه در اوکیناوا را منحصر به فرد کرده اند؟


مطابق گزارشات سازمان بین المللی قهوه ، ژاپن پس از ایالات متحده آمریکا رتبه سومین کشور بزرگ مصرف کننده قهوه در جهان را به خود اختصاص داده است. واردات قهوه سبز در سالهای 2020 و 2021 نزدیک به 7.4 میلیون کیسه 60 کیلویی بوده است. ژاپن تاریخی غنی در مصرف قهوه دارد. این کشور از افتتاح اولین کافی شاپ ژاپنی (Kissaten) در اواخر قرن 19 میلادی( 1880) تا ظهور موج سوم فرهنگی قهوه در اوایل قرن 21 میلادی ،ارتباطی طولانی مدت با قهوه دارد.همچنین بخش کوچکی از ژاپن از نظر فنی و اقلیم مناسب کشت قهوه ، در بستر کمربند سبز قهوه (Bean Belt ) قرار دارد . جزایر اوکیناوا در موقعیت جغرافیایی 26 درجه شمالی مناطق گرمسیری قرار دارد که حدود 30 مزرعه کوچک قهوه را در خود جای داده که مقادیر کمی قهوه سبز تولید می کنند. در ادامه مطالب از نظرات چند کشاورز محلی در اوکیناوا نیز بهره مند خواهیم شد.

 

 تاریخچه ای مختصر از تولید قهوه در ژاپن :

اعتقاد بر اینست که کشت قهوه در ژاپن برای اولین بار در حدود سال 1876 در جزایر اوگاساوارا (که به نام جزیره بونین هم شناخته میشود) که مجمع الجزایری با بیش از 30 جزیره گرمسیری و نیمه گرمسیری در فواصل 1000 کیلومتری جنوب توکیو هستند،آغاز شده است. روایت است که در ابتدا سامورایی و دریاسالار ژاپنی انوموتو تاکیاکی ، ایده کشت و زرع قهوه در این جزیره را به دولت امپراطوری وقت میجی ، پیشنهاد داد . در پی این پیشنهاد ،500 نهال قهوه از کشور هلند از طریق ناوگان دریایی انتقال و در مزارع جزایر اوگاساوارا کاشته شد.حدود شش سال بعد ،اولین گیاهان قهوه در اوکیناوا کشت شدند. اما از آنجایی که قهوه گیاه بومی ژاپن نیست ،آزمایشات اولیه عمدتا موفقیتی در پی نداشتند که نتیجه دانش و تخصص بسیار محدود تولیدکنندگان و همچنین حمایت مالی محدود آنها بود.

علاوه براین ، کارگران روستاری ژاپنی بسیاری در اوایل قرن بیستم برای پیدا کردن شغل به برزیل مهاجرت کردند . بیشتر آنها در مزارع قهوه،که با کمبود نیروی کار مواجه بودند، مشغول به کار شدند. طبیعتا این بدان معنی بود که بسیاری از این کارگران کشاورزی آمده بودند تا اطلاعات بیشتری در مورد تولید قهوه یاد بگیرند ،چرا که تعدادی از آنها سالها بعد به ژاپن بازگشتند. به همین دلیل است که امروزه در ژنتیک بسیاری از درختان قهوه اوکیناوا ردپای گونه های بومی برزیل دیده می شود.


نمایی از تولیدات اوکیناوا

پرورش قهوه در اوکیناوا سودآور نبود به همین دلیل  بیشتر به عنوان سرگرمی تلقی می شد تا ابزار  کسب درآمد ثابت . البته در طول 120 سال گذشته رشد آرامی داشته که پیامد آن وجود حدود 30 مزرعه قهوه در سراسر جزایر اوکیناواست . بخش اکثریت  تولید قهوه در نواحی شمالی یانبارو ،در جزیره اصلی کشت می شود و بخش کمی نیز در جزایر مجاور تولید می شود. عمده قهوه اوکیناوا در سایه و با گیاهان گرمسیری دیگری همچون موز و انبه کشت می شود . به علاوه این قهوه در ارتفاعات بسیار پایین معمولا بین 150 تا 500 متری از سطح دریا رشد می کند .

تاکویوکی ماتایوشی مزرعه قهوه در یانبارو دارد . طبق گفته او ، در مزرعه اش تنها گیاهان گونه عربیکا می کارد که اکثرا زرد بوربن و تعداد کمی از گونه های قرمز بوربن هستند.او افزود: یکی دیگر از گونه های رایج در اوکیناوا Mondo Novo  زرد است.معمولا برداشت گیلاس قهوه از اکتبر تا آوریل ادامه دارد و هر مزرعه برداشت یکجای خود را در محل  مخصوص فرآوری می کند . طبق توضیحات تاکویوکی در مزرعه ماتایوشی بیشتر از روش فرآوری Natural  و Honey  استفاده میشود . کشاورزان اوکیناوا گاهی نیز از روش های دیگر استفاده می کنند.

 

چه چیزی قهوه اوکیناوا را منحصر به فرد می کند؟

اگرچه اوکیناوا به هیچ عنوان از مناطق اصلی در کشت قهوه به شمار نمی رود ، اما تخصص و شرایط موجود در این جزیره نشان دهنده این  است که پتانسیل تولید دانه های با کیفیت را داراست. شرایط اقلیمی و آب و هوایی جزیره می تواند طعم های مطلوبی را به قهوه بدهد که برخی تولیدکنندگان و برشته کاران ادعا می کنند که هیچ دو برداشتی نتایج یکسانی به همراه نخواهن داشت .علاوه براین برخی تولید کنندگان از روش های فرآوری تجربی جهت افزایش کیفیت بهره می برند.

یوشیوکی ناکامورا مالک مرکز برشته کاری Mame Porepore  در اوکیناوا است. او همچنین در رقابت های قهرمانی برشته کاری رتبه دوم جهانی را کسب کرده است. او می گوید:" من هرساله از طعم های مختلف قهوه لذت می برم .فکر می کنم که تولید قهوه اوکیناوا هنوز در حال توسعه است. بنابراین دانش و مهارت های کشاورزان همچنان بهبود دهنده این پیشرفت خواهد بود."  

تاکویوکی طعم و کیفیت قهوه اوکیناوا را اینگونه توصیف میکند: " نوشیدن آن آسان است ، بافت هایی از چای سیاه و ته مزه ای یکدست و با ته مزه ای یکدست و با طراوت .گرچه به دلیل ارتفاع رشد بسیار پایین ،دانه ها بسیار نرم اند که در روند برشته کاری مؤثر می باشد."

با این حال شرایط آب و هوایی نامساعد (چون طوفان) باعث می شود که در برخی از برداشت ها ،محصول نهایی بسیار کم باشد و یا قهوه ای برای فروش باقی نماند.در نتیجه گاها ،100 گرم از قهوه اوکیناوا ممکن است قیمتی معادل 4300 یِن (حدود 32 دلار آمریکا) داشته باشد، که بسیاری از مصرف کنندگان محلی قادر به پرداخت آن نیستند . اما از جانب کافی شاپ ها و برشته کاران  توکیو و مناطق دوررتر خواهان بسیاری دارد.

 

گردشگری بر پایه مزارع کشت قهوه در اوکیناوا 

از آنجایی که اوکیناوا مقصد توریستی برجسته ای است ، برخی مزارع قهوه با سرمایه گذاری های گردشگری کشاورزی به دنبال کسب درآمد مضاعف می باشند .بسیاری از آنها تورهای مزرعه گردی همراه راهنما و حتی اقامتگاه برای بازدید کنندگان فراهم می کنند. این تورها بخش جدایی ناپذیر از تولید قهوه در اوکیناوا شده اند ، چراکه به کشاورزان در کسب درآمدی دیگر کمک میکنند به ویژه در مواقعی که برداشت کمتر از حد انتظار باشد.

تاکویوکی : " ما پول را برای برگزاری تورهای مزرعه گردی سرمایه گذاری می کنیم تا با سود آن  سرمایه گذاری مجددی در مزارع  کشت قهوه خود داشته باشیم ."

ارائه این تجربیات ، این امکان را برای میهمانان تورهای مزرعه گردی فراهم می کند تا اطلاعت بیشتری درباره زنجیره ی تامین قهوه کسب کنند . تاکویوکی و تیمش تورهای راهنما و کارگاه های آموزشی در رابطه با کشاورزی و نحوه فرآوری قهوه برگزار می کنند .نظر تاکویوکی براینست که این اقدامات در نهایت به افزایش آگاهی کمک می کند . همچنین بازدید کنندگان در توربه نوشیدن جرعه ای از قهوه مزرعه به عنوان بخشی از فرآیند ترغیب می شوند.

تاکویوکی : "میهمانان تور درمی یابند برای تهیه یک فنجان قهوه چقدر زحمت کشیده می شود ."

متاسفانه در مدت همه گیری ویروس کرونا ،گردشگری اوکیناوا شاهد افت شدید درآمد گردشگری و در نتیجه  کاهش سودآوری  تولیدکنندگان بوده است.

 

آیا قهوه اوکیناوا می تواند در عرصه بین الملل موفق باشد؟

 

چالش های بسیاری پیش روی تولید قهوه اوکیناواست که مسلما قابل بحث ترین آنها درجه سنجش کیفی می باشد. تنها با 30 مزرعه قهوه در سرتاسر جزیره ، مشاهده ی چیزی فراتر از یک خواستگاه قهوه خاص که با صنعت گردشگری آمیخته است،بسیار دشوار است . با این حال تعدادی از کشاورزان محلی برای حضور بین المللی خود و به اشتراک گذاشتن بینش منحصر به فردشان ،انجمن قهوه اوکیناوا را تاسیس کردند که  دانشگاه Ryukus  در جزیره مرکزی پایه گذاری شده است . این انجمن که در سال 2014 تاسیس شد ، تحقیقات و برگزاری سمینارها و کارگاه های آموزشی را جهت نشر اطلاعات بیشتر به تولیدکنندگان قهوه اوکیناوا و فراتر از آنها را برعهده دارد. هدف نهایی انجمن بهبود روش های کشاورزی در جزیره و در راستای آن جذب حمایت مالی و تخصصی بیشتر از جانب دولت ژاپن می باشد. به طور مؤثری  کشاورزان را تشویق میکند که نه تنها قهوه خود را کشت ،برداشت و فرآوری کنند، بلکه خودشان نیز بازاریابی و فروش را جهت تقویت اقتصاد محلی را برعهده گیرند. علاوه براین در سال 2020، انجمن میزبان اولین اجلاس قهوه اوکیناوا بود. در این رویداد ، برای تولیدکنندگان محلی و همچنین کشاورزانی از تایوان فرصتی فراهم شد تا تخصصشان را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و امیدواری را در تولید سودآور قهوه در جزیره را افزایش دهند .

با علم بر اینکه ژاپن هرگز قادر به تامین قهوه مصرفی خود از تولید داخلیش نیست ، اما قهوه اوکیناوا ارزش صحبت کردن را دارد . در سال های آتی حمایت گروه هایی چون انجمن قهوه اوکیناوا می تواند به جزایر کمک کند تا در تولیدات کشاورزی جایگاه جدید و قابل دفاعی داشته باشد. علیرغم چالش های رشد قهوه در جزایر، تولیدکنندگان به وضوح انعطاف پذیرند . آنها پیوسته در حال تجربه هستند و کیفیت نیز بخش مهمی از گفتگویشان است . مطمئنا این نقل قول از یوشیوکی درست است که :

" امروزه نقطه برجسته قهوه اوکیناوا در چگونگی رشد و توسعه آن در آینده خواهد بود ."

اما باید دید در آینده دقیقا چه اتفاقاتی رقم می خورد !!!


گرداوری : فاطمه اسماعیلی


اخبار

اگر میخواهید قهوه ای کاملا متفاوت و خاص را تجربه کنید قطعا Wine Processed Coffee ;یعنی قهوه فرآوری شرابی ارزشش را دارد.قهوه ای که به شما تجربه ی عطر...


نوروز 1402، این عید باستانی و خوش یمن بر شما و خانواده محترمتان مبارک باد .برایتان دراین سال نو تندرستی ، نیک ورزی ، کامروایی و شادمانی را آرزومندم ...


شرح محصول :PCC یک پودر رسوب بر و جرم گیر دستگاه های قهوه ساز و اسپرسو ساز می باشد و با جرم گیری سریع و اصولی ، باعث افزایش طول عمر ماشین قهوه ساز شد...


هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


مقالات

مطابق گزارشات سازمان بین المللی قهوه ، ژاپن پس از ایالات متحده آمریکا رتبه سومین کشور بزرگ مصرف کننده قهوه در جهان را به خود اختصاص داده است. واردات...


1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...