Specialty Coffee Association

IRAN
 

انواع کشت برای گیاه قهوه Types of Coffee Cultivation


انواع کشت برای گیاه قهوه Types of Coffee Cultivation

1)    رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)

گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قهوه عربیکا بر خلاف قهوه ربوستا بصورت طبیعی جزو این دسته نیست اما امروزه با استفاده از روشهای ژنتیکی و ترکیب ژنهای این دو گونه ، گونه جدیدی پرورش داده اند که می تواند زیر نور مستقیم خورشید پرورش یابد (هرچند که نور مستقیم خورشید همیشه برای رشد گیاهان مناسب نیست چراکه سرعت رشد اولیه را تحریک کرده و این رشد سریع در نهایت برداشت محصول را با محدودیتهایی مواجه می کند)

این روند پژوهش برای گیاه قهوه با تحقیق روی قهوه لیبریکا آغاز شد که تقریبا به قهوه کانافورا شبیه می باشد (قهوه کانافورا تا آن زمان کشف نشده بود) این قهوه برای ارتفاعات پایین مناسب است و مقاومت بالایی در برابر پوسیده شدن دارد ، آزمایش و تحقیق روی قهوه کانافورا بعدها دنبال شد ، نتایج ای تحقیقات به هیبریدهایی نسبت داده می شود که با قهوه عربیکا ایجاد شده و دارای عطر و کیفیت عربیکا بوده اما مقاومت و پایداری آنها مربوط به گونه کانافورا می باشد که باعث می شود زیر نور مستقیم خورشید رشد پیدا کنند.

این نوع کشت دارای مزایا و معایبی می باشد ، یکی از مزیت های آن بالغ شدن یا همان رسیدن سریع گیلاس قهوه می باشد ، اما از اشکالات آن می توان به فقدان تنوع زیستی ، توسعه و گسترش آفات در مزارع تک محصولی ، از بین رفتن مواد معدنی موجود در خاک ، که اینها بدان معنی است که کود دادن و استفاده از آفت- کشها باید بصورت متناوب در این نوع کشت در نظر گرفته شود که هزینه این موارد حدود یک پنجم محصول تولید شده زیر نور خورشید می باشد.

 

2)    کشت در سایه درختان (منطقه رویش هندوستان)

در بسیاری از کشورها و مناطق به ویژه آنهایی که نزدیک به خط استوا قرار دارند ، گیاهان قهوه در بین درختان و گیاهانی رشد می کنند که برای آنها سایه ایجاد می کنند ، این روش محصول نهایی کمتری نسبت به کشت در زیر نور مستقیم خورشید ایجاد می کند ، سیر تکاملی گیلاسهای قهوه در این نوع کشت آرامتر بوده و محصول یکدست تری ایجاد می کند.

سایه درختان باعث ایجاد تعادل در اختلاف دمای روز و شب شده و باعث حفاظت گیاه در برابر سرمازدگی و باد می گردد ، رشد علف های هرز را محدود کرده و از فرسایش خاک جلوگیری می کند ، با اینکه درختان مواد معدنی خاک را خارج و استفاده می کنند اما ریزش برگهای آنها باعث برگرداندن این مواد به خاک می شود ، این درختان سایه دار با داشتن ریشه های عمیق رقابتی برای بدست آوردن مواد معدنی و غذایی با گیاهان قهوه ندارند ، همچنین سایه این درختان می تواند شدت نور خورشید را به میزان قابل توجهی کاهش دهد (بستگی به ارتفاع و میزان شاخ و برگ آنها دارد)

کشت گیاه قهوه در سایه درختان دارای تنوع زیستی بالاتری می باشد ، همچنین باعث وجود حشرات بیشتر ، علف هرز کمتر ، رطوبت پایدارتر و مکمل معدنی بهتری برای این گیاهان می شود و همانطور که گفته شد هنگامیکه درختان مواد معدنی را از عمق کمتر خاک استخراج می کنند آن را از طریق ریزش برگهایشان به خاک بر میگردانند.

خاستگاه قهوه عربیکا نشان می دهد که کشت قهوه در سایه درختان یکی از طبیعی ترین روشهای کشت این گیاه می باشد ، در اتیوپی گیاهان قهوه  بدوا بین دو منطقه کوهستانی –  جنگلی محدود شده اند ، در محیطی که سایه قابل توجهی توسط درختان ایجاد گردیده است.

 

3)    کشت در باغات قهوه

در این نمونه از کشت گیاه قهوه بصورت وحشی و بدون نظم خاصی رویش می یابد ، قهوه بسته به منطقه و زمینی که بتواند نیازهای آن را برطرف کند رشد می کند. این نوع کشت گسترش وسیعی در اتیوپی دارد ، کشوری با گونه های مختلف قهوه وحشی ، بهتر است بدانیم بین قهوه بدست آمده از باغ قهوه و قهوه جنگلی تفاوت وجود دارد ، در باغ تا حدودی رشد قهوه تحت کنترل است چرا که کشاورز تعداد اندکی گونه قهوه را کنترل می کند ، برخی از آنها محصول خوب و مناسب داده و برخی محصولات ضعیف دارند اما در جنگل کنترل کردن و هرس کردن درختان مشکل بوده در نتیجه محصول ضعیفی می دهند.(مخصوصا درختان کهنسال amber coffee )

کشت قهوه در باغ مشکلات خاص خود را دارا می باشد ، نمونه بارز آن آفات هستند ، چرا که این آفات ترجیح می دهند به مزارع تک محصولی حمله کنند ، اطلاعات دقیقی مبنی بر اینکه چرا گیاهان مختلف قهوه در این باغات در یک منطقه خاص رشد می کنند در دست نیست.

بخش وسیعی از این مدل کاشت مختص کشور اتیوپی می باشد ، در این کشور تعداد زیادی از تولیدکنندگان کشاورزانی هستند که پرورش قهوه شغل فرعی آنها بوده و در حقیقت کمک هزینه زندگیشان می باشد ، با آن می توانند دادو ستد کرده و یا مستقیما به فروش برسانند ، علاوه بر قهوه نوعی از غلات که از آن آرد تهیه می شود و جزو اصلی غذاهای آنها می باشد ، موز ، میوه های دیگر و سبزیجات توسط کشاورزان اتیوپیایی پرورش داده می شود ، این کار آنها را به مرحله خودکفایی در زندگی رسانده است.

 

4)    کشت در زمینهای پله پله و تراس مانند

در این نوع کشت درختان برای یک دوره 3 ساله هرس می شوند و هدف از این کار بدست آوردن و تولید کردن محصول یکدست و یکنواخت می باشد. در حالت نرمال 15-10% کار کشت و زرع گیاه به هرس کردن و آراستن گیاه مربوط می شود. در روشی که در کاستاریکا معمول است یک سوم کار کشت به هرس کردن گیاه مربوط می شود ، گیاهان بصورت ردیفهای سه تایی قرار گرفته و به ازای هر سه ردیف ، یک ردیف خالی می باشد و درختی در آن قسمت وجود ندارد ، وقتی از کنار با این نوع کاشت نگاه می کنیم شکلی آبشار مانند به آن منطقه می دهد ، این مدل کاشت باعث می شود تا جمع آوری محصول بصورت یکدست و یکنواخت انجام شود ، هرس کردن منظم و پیوسته گیاه را جوان نگه داشته و باعث می شود محصول آن زیاد شود ، این کار از زمانی که اولین گل روی شاخه نمایان میشود انجام می گیرد.

درخت یوکای آمریکایی در مقیاس انبوه در کاستاریکا رشد پیدا می کند، این درختان نقش مهمی در گرفتن سرعت باد (بادشکن) دارند. Erythrinias  به طور متناوب در آمریکای لاتین برای ایجاد سایه استفاده می شود.

در متد کشاورزی مدرن هر بخش بطور واضح و تفکیک شده ،مشخص زمان بندی و مرحله بندی شده است.

گیاهان جدید در زمینهای زه کشی شده کاشته و توسط سیستم های آبیاری ، آبرسانی می شوند.

نماتودهای کوچک ، باقیمانده های موسیلاژ را از بین می برند ، این موضوع خاک را بارور کرده و آماده برای مرحله بعد میکند ، سپس منطقه آبیاری شده تبدیل به منطقه جدید و پاکیزه گشته و مناسب برای کشت و زرع می شود.


اخبار

اگر میخواهید قهوه ای کاملا متفاوت و خاص را تجربه کنید قطعا Wine Processed Coffee ;یعنی قهوه فرآوری شرابی ارزشش را دارد.قهوه ای که به شما تجربه ی عطر...


نوروز 1402، این عید باستانی و خوش یمن بر شما و خانواده محترمتان مبارک باد .برایتان دراین سال نو تندرستی ، نیک ورزی ، کامروایی و شادمانی را آرزومندم ...


شرح محصول :PCC یک پودر رسوب بر و جرم گیر دستگاه های قهوه ساز و اسپرسو ساز می باشد و با جرم گیری سریع و اصولی ، باعث افزایش طول عمر ماشین قهوه ساز شد...


هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


مقالات

مطابق گزارشات سازمان بین المللی قهوه ، ژاپن پس از ایالات متحده آمریکا رتبه سومین کشور بزرگ مصرف کننده قهوه در جهان را به خود اختصاص داده است. واردات...


1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...